Jürgen Klinsmann.
Volledig scherm
Jürgen Klinsmann. © BSR Agency

Klinsmann wil Hertha BSC naar de top helpen: ‘Spannendste project in Europa’

De Duitse oud-International Jürgen Klinsmann (55) neemt plaats in de raad van commissarissen van Hertha BSC. Met zijn ervaring en netwerk wil de voormalige bondscoach meehelpen de club uit Berlijn naar de top te helpen. 

,,Ik verheug me erover per direct deel uit te maken van het spannendste voetbalproject van Europa. En dat bij een club die bij mij veel emotie oproept.”

Hertha BSC kan rekenen op 99 miljoen euro extra uit een nieuw investeringsakkoord met investeerder Lars Windhorst. ,,In alle gesprekken met Windhorst heb ik het enthousiasme, het elan en het vertrouwen gevoeld”, zei Klinsmann.

Voor Klinsmann is zijn functie bij Hertha ook een terugkeer in de Bundesliga. In april 2009 werd hij als trainer van Bayern München ontslagen. Daarna was hij van juli 2011 tot en met november 2016 bondscoach van de Verenigde Staten.

Jonathan Klinsmann, de 22-jarige zoon van Jürgen, stond de afgelopen twee jaar onder contract bij Hertha BSC. De jeugdinternational van de Verenigde Staten kwam echter tot slechts één wedstrijd voor de club uit de Duitse hoofdstad, in de Europa League tegen Östersunds FK op 7 december 2017.