Kroatië ontdoet zich na rust van tien man Slowakije en gaat naar EK

VideoKroatië moest even op stoom komen, maar heeft zich vanavond dan toch als groepswinnaar geplaatst voor het Europees kampioenschap. Drie treffer na rust waren ruim voldoende voor de WK-finalist van 2018 om af te rekenen met Slowakije: 3-1.

Kroatië heeft na acht duels 17 punten en is zeker van de groepswinst. De strijd om het tweede directe startbewijs wordt dinsdag beslist. Hongarije (12 punten), Wales (11 punten) en Slowakije (10 punten) zijn daarvoor nog in de race. Wales neemt het voor eigen publiek op tegen Hongarije.

Slowakije leek vanavond goede zaken te doen. Robert Bozenik hielp zijn land na een half uur spelen op voorsprong. Kroatië deed pas na rust wat terug. Nikola Vlasic maakte in de 56ste minuut gelijk en Bruno Petkovic zorgde in de 60ste minuut voor 2-1. Ivan Perisic besliste het duel een kwartier voor tijd. Toen had de Slowaakse buitenspeler Robert Mak al zijn tweede gele kaart gekregen.

Volledig scherm
Bruno Petkovic viert zijn gescoorde goal met Luka Modric. © REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS
 1. Jij bepaalt: wordt het Ziyech of gewoon Messi?
  Wereldelftal

  Jij bepaalt: wordt het Ziyech of gewoon Messi?

  Het voetbaljaar leverde weer zo veel moois op. Het swingende Liverpool, dat de Champions League veroverde. Ajax, dat maar net een finaleplaats misliep. Oranje, dat bijna de eerste Nations League won. Op deze site vragen wij je hulp bij het samenstellen van een wereldelftal over 2019. Welke elf spelers zou jij opstellen? En welke trainer moet deze ploeg leiden? Stemmen kan vanaf nu tot en met 31 december. De uitslag verschijnt vervolgens online.
 2. De nominaties voor het wereldelftal van het jaar 2019

  De nominaties voor het wereldelf­tal van het jaar 2019

  Het voetbaljaar leverde weer zo veel moois op. Het swingende Liverpool, dat de Champions League veroverde. Ajax, dat maar net een finaleplaats misliep. Oranje, dat bijna de eerste Nations League won. Op deze site vragen wij uw hulp bij het samenstellen van een wereldelftal over 2019. Welke elf spelers zou u opstellen? En welke trainer moet deze ploeg leiden? Stemmen kan vanaf nu tot en met 31 december. De uitslag verschijnt vervolgens online en op 2 januari ook in deze krant. Stem via deze link! Bekijk hieronder de nominaties