Lucas Bijker betrokken bij vechtpartij in België

VideoLucas Bijker, oud-speler van SC Cambuur en sc Heerenveen, is vanmiddag betrokken geraakt bij een enorme vechtpartij in de Proximus League, het tweede Belgische voetbalniveau. Nadat de verdediger eerst een rode kaart had gekregen liep het daarna volledig uit de hand bij de wedstrijd tussen Union en KV Mechelen. 

Bijker, die sinds kort aan de slag is bij KV Mechelen, kreeg het aan de stok met tegenstander Serge Tabekou. De linksachter was al enkele keren hard aangepakt en revancheerde zich daarna op een Union-speler, waarna de Nederlander op zijn beurt weer hard aangepakt werd door Tabekou. Beiden kregen rood. In de spelerstunnel liep het pas echt uit de hand: Fred Vanderbiest, assistent-trainer bij KV Mechelen, incasseerde een vuistslag in het gezicht van Abder Ramdane, de assistent van Union. Vanderbiest moest zowel aan de neus als wenkbrauw gehecht worden. 

Wouter Vrancken, hoofdtrainer van KV Mechelen, sprak na de wedstrijd van een absolute schande. ,,Bijker wordt twee keer aangetrapt. Hij reageerde en incasseerde rood. Maar wat daarna gebeurde in de catacomben is een pure schande. Dat heb ik ook in de lage competities nooit gezien. Als die assistent ooit nog op een wedstrijdblad staat, dan begrijp ik het niet meer.” 

De wedstrijd eindigde in 2-2. KV Mechelen, vorig jaar nog actief in de hoogste klasse, staat na vijf speeldagen op de vierde plaats. Union staat zevende en voorlaatste. 

De vechtpartij begint in de video op 1.30. 

Volledig scherm
Lucas Bijker krijgt rood. © BELGA
Volledig scherm
© BELGA