Volledig scherm
Diego Armando Maradona. © EPA

Maradona houdt het na ruim twee maanden voor gezien bij Gimnasia

Diego Armando Maradona is niet langer de trainer van het Argentijnse Gimnasia La Plata. De Argentijnse voetballegende zweerde zijn trouw aan Gabriel Pellegrino, de president van de club die bij de volgende presidentverkiezingen geen kandidaat meer is.

,,Als hij doorgaat, ga ik door en als hij vertrekt, vertrek ik ook", zo zei Maradona over Pellegrino, die daarmee zijn vertrek bij de huidige nummer 22 van de Argentijnse competitie aankondigde. Pellegrino zelfs heeft in Argentijnse media het vertrek van Pluisje als coach bevestigd. ,,Maradona is per direct gestopt met werken. Hij is niet langer de manager van Gimnasia. Hij wilde dolgraag blijven, maar hij wilde eenheid binnen de club.”

Die eenheid zou volgens Maradona met het aanstaande vertrek van president Pellegrino, die geen kandidaat is voor de volgende presidentstermijn, niet gewaarborgd kunnen worden. Daarmee komt er al na minder dan drie maanden een einde aan de samenwerking tussen Maradona en Gimnasia.

Terugkeer in Argentinië

De 59-jarige Maradona was tot juni werkzaam als trainer van de Mexicaanse tweedeklasser Dorados de Sinaloa. In september werd hij aangesteld bij de ploeg die destijds laatste stond in de Argentijnse competitie. Met zijn dienstverband bij Gimnasia keerde de Argentijnse voetballegende voor het eerst sinds 1995 als coach terug in eigen land. Dat was toen bij Racing Club. Vanaf 2008 ging Maradona verder als als coach toen hij bondscoach van Argentinië werd. Daarna werkte hij nog als trainer in de Verenigde Arabische Emiraten en Mexico.  

Racing Club was bovendien de eerste tegenstander van Maradona's Gimnasia. Die wedstrijd werd met 1-2 verloren, waarna ook Talleres Cordoba (2-1) en River Plate (0-2) te sterk waren. De eerste overwinning werd geboekt op bezoek bij Godody Cruz (2-4). Daarna volgden nog vier wedstrijden: een 0-1 nederlaag tegen Unión de Sante Fé, een 0-4 overwinning op Newell’s Old Boys, een 0-1 nederlaag tegen Estudiantes en een 0-3 zege op Aldosivi. Gimnasia is onder Maradona's leiding twee plaatsjes gestegen na de 22ste plek. 

 1. Jij bepaalt: wordt het Ziyech of gewoon Messi?
  Wereldelftal

  Jij bepaalt: wordt het Ziyech of gewoon Messi?

  Het voetbaljaar leverde weer zo veel moois op. Het swingende Liverpool, dat de Champions League veroverde. Ajax, dat maar net een finaleplaats misliep. Oranje, dat bijna de eerste Nations League won. Op deze site vragen wij je hulp bij het samenstellen van een wereldelftal over 2019. Welke elf spelers zou jij opstellen? En welke trainer moet deze ploeg leiden? Stemmen kan vanaf nu tot en met 31 december. De uitslag verschijnt vervolgens online.
 2. De nominaties voor het wereldelftal van het jaar 2019

  De nominaties voor het wereldelf­tal van het jaar 2019

  Het voetbaljaar leverde weer zo veel moois op. Het swingende Liverpool, dat de Champions League veroverde. Ajax, dat maar net een finaleplaats misliep. Oranje, dat bijna de eerste Nations League won. Op deze site vragen wij uw hulp bij het samenstellen van een wereldelftal over 2019. Welke elf spelers zou u opstellen? En welke trainer moet deze ploeg leiden? Stemmen kan vanaf nu tot en met 31 december. De uitslag verschijnt vervolgens online en op 2 januari ook in deze krant. Stem via deze link! Bekijk hieronder de nominaties