Volledig scherm
© AP

Maradona: ‘Sommige ploegen behandelen spelers als slaven’

In quarantaine of niet, Diego Maradona laat zich de mond niet snoeren. De icoon roept clubs die hun spelers niet langer uitbetalen - maar dat geld wel nodig hebben - op het matje. ,,Ze moeten ervoor zorgen dat hun spelers kunnen eten.”

Uit voorzorg zit Maradona al weken in zelfisolatie. De 59-jarige wereldkampioen van 1986 kampt met gezondheidsproblemen en wil onnodige risico’s vermijden. Maar vanuit huis in Argentinië laat hij zijn ongenoegen blijken over het gebrek van uitbetalingen van spelers door clubs.

,,We weten allemaal dat er spelers zijn die het financieel heel goed hebben", zegt Maradona, ,,maar er zijn ook heel veel spelers die dat geld wél hard nodig hebben. Maar clubs doen met oproepen tot het inleveren van salaris alsof hun neus bloedt. Ze profiteren feitelijk van de huidige situatie om spelers geen loon meer uit te betalen. Ze behandelen spelers als slaven en moeten stoppen met het zoeken naar excuses.”

Risicoleeftijd

Gabriel Pellegrino, de voorzitter van Maradona’s club Gimnasia, laat weten dat Pluisje al heeft aangeboden zijn club vlak tegemoet te komen. ,,Hij is een van de eersten die aanhaalde om een deel van zijn loon te willen inleveren.”

In Argentinië zijn inmiddels al meer dan 1300 mensen besmet met Covid-19. Er stierven inmiddels 50 mensen.