Volledig scherm
Michael O’Neill als bondscoach van Noord-Ierland. © BSR Agency

Martins Indi krijgt nieuwe coach bij Stoke: O’Neill

Michael O'Neill is de nieuwe trainer van Stoke City. De 50-jarige Noord-Ier zit zaterdag al op de bank tijdens de uitwedstrijd tegen Barnsley. 

O'Neill combineert het trainerschap bij Stoke, dat laatste staat in het Championship, voorlopig met het bondscoachschap van Noord-Ierland. Zijn ploeg neemt het volgende week zaterdag op tegen Oranje en drie dagen later tegen Duitsland, in de laatste EK-kwalificatiewedstrijden. 

O'Neill is al sinds 2011 bondscoach van zijn land. Onder zijn leiding deed Noord-Ierland in 2016 voor het eerst mee aan het EK. Daar reikte de debutant zelfs de achtste finales, waarin Wales te sterk bleek.

  1. Nieuwe MLS van start zonder Jans, maar met De Boer, Beckham en Henry
    Voorbeschouwing

    Nieuwe MLS van start zonder Jans, maar met De Boer, Beckham en Henry

    Strijden Frank de Boer en Atlanta United weer tot het einde mee om de titel in de Major League Soccer? Eindigt FC Cincinnati met Siem de Jong, Jürgen Locadia en Maikel van der Werff dit jaar niet als laatste? En hoe doet Thierry Henry het als coach van Montreal Impact in de Verenigde Staten? Met DC United - Colorado Rapids begint zaterdag om 19.00 uur het nieuwe seizoen in de MLS en ook voor Nederlanders is die competitie het volgen waard.