Volledig scherm
Amin Younes wordt gefeliciteerd door zijn teamgenoten na zijn eerste goal voor Napoli. © Getty Images

Mertens, Milik en Younes scoren voor Napoli tegen Udinese

Napoli heeft vanavond in Stadio San Paolo een 4-2 overwinning geboekt op Udinese. De achterstand op koploper, dat vanmiddag voor het eerst dit seizoen verloor (2-0 bij Genoa), is daarmee teruggebracht tot vijftien punten. 

Drie van de vier goals van Napoli werden gemaakt door spelers met een verleden in de Eredivise. Amin Younes opende in de 17de minuut de score in Napels. Het was voor de 25-jarige aanvaller uit Düsseldorf zijn eerste goal in dienst van Napoli, waar hij vanavond zijn eerste basisplaats kreeg. Hij speelde tot op heden pas 51 minuten verdeeld over vier invalbeurten, nadat de ex-Ajacied lang geblesseerd was na zijn komst naar Napoli. 

In de 26ste minuut maakte de Spaanse rechtsbuiten José María Callejón er 2-0 van voor Napoli, maar Udinese kwam vervolgens binnen tien minuten terug tot 2-2 door goals van Kevin Lasagna en Seko Fofana. 

Milik en Mertens

Dankzij twee andere aanvallers met een verleden in Nederland bleven de drie punten echter alsnog in Napels. Arek Milik maakte in de 57ste minuut de 3-2 en Dries Mertens in de 69ste minuut de 4-2. Milik (25) staat nu op 18 goals in 35 duels dit seizoen, Mertens (31) staat nu op 12 goals in 36 optredens voor Napoli dit seizoen. Napoli won dus, maar er was ook nog minder leuk nieuws. De Colombiaanse doelman David Ospina liep bij een harde botsing een hersenschudding op en werd naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij de komende 24 uur ter observatie zal moeten blijven. 

Bij Udinese deden centrumverdediger William Troost-Ekong, rechtsback Hidde ter Avest en linksback Marvin Zeegelaar mee. Ter Avest werd halverwege de tweede helft vervangen. Udinese staat zestiende met 25 punten, slechts een puntje boven de degradatiestreep.

Napoli staat op de tweede plek ruim boven AC Milan (negen punten) en Internazionale (tien punten), die het vanavond in San Siro tegen elkaar opnemen in de Derby della Madonnina. 

Volledig scherm
© Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images
Volledig scherm
© REUTERS
Volledig scherm
© Getty Images
Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© REUTERS
Volledig scherm
© Getty Images
Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© BSR Agency