Volledig scherm
Lionel Messi en Luis Suarez © REUTERS

Messi en Suárez houden elkaar in omstreden oefenduel in evenwicht

Een Barcelonees-onderonsje leek lange tijd beslist te worden door Luis Suárez, maar Lionel Messi stak daar in blessuretijd een stokje voor: 2-2. 

Na iets meer dan een half uur spelen, opende die andere topschutter van Uruguay de score: Edinson Cavani. Argentinië, waar ook Ajax’ Nicolas Tagliafico in de basis stond, moest na rust komen. En deed dat ook via Sergio Agüero: 1-1. 

Lang mocht de 'thuisploeg’ niet van de gelijkmaker genieten. Luis Suárez schoot Uruguay opnieuw op voorsprong. Hij leek de matchwinner te worden. Maar zijn ploeggenoot bij FC Barcelona, Messi, schoot in blessuretijd vanaf elf meter raak: 2-2. Zo eindigde het omstreden duel onder toeziend oog van 30.000 toeschouwers onbeslist in Tel Aviv.

Omstreden

De wedstrijd in Israël was omstreden vanwege de onrustige situatie in de Gazastrook. De afgelopen dagen laaide het geweld tussen Israël en de Palestijnen weer op nadat een commandant van de extremistische beweging Islamitische Jihad door Israël was gedood. Volgens medische bronnen in Gaza zijn sindsdien 34 mensen gedood, van wie de helft burgers.

Argentinië zou in aanloop naar het WK van 2018 een oefenwedstrijd spelen in Jeruzalem, maar die ging na protesten niet door.