Volledig scherm
© Getty Images

Messi zegt af voor oefenduels Argentinië

Aanvoerder Lionel Messi van Argentinië heeft zich afgemeld voor de komende oefeninterlands in de Verenigde Staten tegen Guatemala (7 september in Los Angeles) en Colombia (11 september in New Jersey). 

De sterspeler van FC Barcelona zal volgens een woordvoerder de komende periode misschien nog wel meer wedstrijden van de nationale ploeg overslaan. Van een definitief afscheid zou echter nog geen sprake zijn.

Messi beleefde met Argentinië een teleurstellend WK in Rusland. De latere winnaar Frankrijk was in de achtste finales te sterk. Daarna kwamen er sterke geruchten dat de vijfvoudig wereldvoetballer van het jaar zijn interlandcarrière voor gezien zou willen houden.

,,Wij weten niet wat er gaat gebeuren na onze twee interlands in de Verenigde Staten, maar Messi heeft onze technische staf vooralsnog laten weten dat hij niet in de eerstvolgende selectie van de partij wil zijn'', liet de woordvoerder weten. ,,De deur naar de nationale ploeg blijft voor hem echter openstaan.''

Argentinië zal in oktober en november nog eens vier oefeninterlands afwerken. Lionel Scaloni is voorlopig interim-bondscoach.

Volledig scherm
© EPA
Volledig scherm
© AFP
  1. ‘Misschien goed om te zien dat Van Dijk ook maar een mens is’
    Battle of Britain

    ‘Misschien goed om te zien dat Van Dijk ook maar een mens is’

    Terwijl Manchester City zich ten koste van Swansea (2-3) plaatste voor de halve finales van de FA Cup, heroverde Liverpool ondanks een slippertje van Virgil van Dijk de koppositie door met 1-2 te winnen bij Fulham. Een mentaal voordeeltje? Gerard Wiekens (ex-Manchester City) en Erik Meijer (ex-Liverpool) laten de komende weken op deze site hun licht schijnen op de bloedstollende titelstrijd in de Premier League.