Volledig scherm
José Mourinho © Action Images via Reuters

Mourinho brandt eigen elftal af: 'Ze hebben geen persoonlijkheid'

Manchester United plaatste zich vanavond voor de halve finale van de FA Cup door Brighton & Hove Albion te verslaan, maar trainer José Mourinho was na afloop zeer ontevreden over zijn ploeg. ,,We hadden vandaag geen toppers."

,,Als de zon schijnt, is het makkelijk om te voetballen. Als je wint, gaat alles goed. Als het donker is en je staat onder druk, kunnen alleen de toppers goed voetballen. Vandaag hadden we geen toppers", haalt de Portugees uit. ,,De houding was niet slecht, maar er is een gebrek aan persoonlijkheid. Matic was vandaag een eiland van persoonlijkheid. De enige speler die de bal wilde hebben, hij maakte fouten, maar wilde de bal, wilde voetballen."

Mourinho geeft aan niet verbaasd te zijn over het gebrek aan persoonlijkheid bij zijn spelers. ,,Ik ken ze goed. Ik probeer er hard aan te werken, maar dit is geen verrassing."

,,Ik geef de verdedigers de schuld, omdat ze altijd de makkelijkste passes gaven. Nooit naar voren of tussen de linies", vervolgt Mourinho zijn relaas. ,,Ik geef ook de aanvallers de schuld, omdat ze niet bewogen. Ze waren bang. Ik geef iedereen de schuld."

  1. Sané en Duitsland halen opgelucht adem: schade aan enkel valt mee
    Schandalige overtreding

    Sané en Duitsland halen opgelucht adem: schade aan enkel valt mee

    Een schandalige trap op de enkel van aanvaller Leroy Sané deed bondscoach Joachim Löw van Duitsland in de extra tijd van het duel met Servië (1-1) even flink schrikken. Dader Milan Pavkov kreeg voor zijn grove charge de rode kaart en de Duitse spits van Manchester City keerde niet meer terug binnen de lijnen. Tot grote opluchting van onder anderen Löw bleek Sané echter geen fysieke schade te hebben opgelopen. ,,We mogen van geluk spreken’', verzuchtte Löw.