Volledig scherm
© Photo News

'Nike wil meebetalen aan transfer van Neymar naar Real Madrid'

De geruchten gaan al lange tijd: Neymar zou deze zomer tekenen bij Real Madrid. Voor deze nieuwe werelddeal zou Real uiteraard een megabedrag moeten betalen aan Paris Saint-Germain, maar volgens het Spaanse AS zou kledingleverancier Nike daar een steentje aan willen bijdragen.

Opvallend, want Real Madrid wordt op dit moment gesponsord door Adidas. Echter speelt de grootste ster, Cristiano Ronaldo, op Nike-schoenen en ook Neymar heeft een verbintenis met het Amerikaanse sportmerk. Daar komt nog bij dat het huidige contract tussen Adidas en Real Madrid, ter waarde van 40 miljoen euro per jaar, in 2020 afloopt.

Over een eventuele verlenging waren Real en Adidas al een tijdje in gesprek, waarbij de Duitsers een 10-jarige deal ter waarde van 100 miljoen euro per jaar zouden bieden. Daar nam Real echter geen genoegen mee en nu komt Nike om de hoek kijken.

Als twee van de grootste wereldsterren bij hetzelfde team spelen, dat ook nog eens in shirts van Nike speelt, dan levert dat een enorme marketingwaarde op voor Nike.

Daarnaast hoeft het huidige contract van Adidas en Real niet per se uitgediend te worden tot 2020. Zo heeft Nike eerder al Adidas afgekocht bij Chelsea voor 45 miljoen euro en stapte AC Milan over van Adidas naar Puma.

Nike levert op dit moment al de shirts aan FC Barcelona en Atlético Madrid. De Catalanen zouden een bedrag van 105 miljoen euro per jaar ontvangen en dat kan zelfs oplopen naar 155 miljoen euro bij grote successen. Als Real Madrid mét Neymar en Ronaldo dan in dezelfde stal terecht komt, dan is de marketingwaarde gigantisch.