Volledig scherm
Steve Davis viert zijn goal. © Getty Images

Noord-Ierland start in dezelfde groep als Oranje met winst

In de groep van het Nederlands elftal is ook Noord-Ierland de EK-kwalificatie begonnen met een overwinning. De ploeg van bondscoach Michael O'Neill was op Windsor Park in Belfast met 2-0 te sterk voor Estland. De doelpunten vielen na rust en kwamen op naam van Niall McGinn en aanvoerder Steven Davis (strafschop).

In tegenstelling tot Oranje wist Noord-Ierland zich wel te plaatsen voor het vorige EK, in 2016. Als debutant haalde de ploeg van O'Neill, al sinds 2011 de bondscoach, in Frankrijk de achtste finales. De Noord-Ieren moesten daarin buigen voor Wales. Ze misten het WK 2018 in Rusland omdat Zwitserland in de play-offs net te sterk bleek. Noord-Ierland degradeerde vorig jaar uit de B-divisie van de nieuwe Nations League, door de vier groepswedstrijden allemaal te verliezen.

Zondag ontvangt de Britse ploeg ook Wit-Rusland in Belfast. De duels met Oranje zijn op 10 oktober en 16 november.

  1. Sunderland-keeper Ruiter kijkt uit naar finale op Wembley: ‘Onze fans verdienen promotie’
    Interview

    Sunderland-kee­per Ruiter kijkt uit naar finale op Wembley: ‘Onze fans verdienen promotie’

    De Amsterdamse doelman Robbin Ruiter (32) maakte in de zomer van 2017 transfervrij de overstap van FC Utrecht naar Sunderland. Met de zesvoudig kampioen van Engeland degradeerde Ruiter vorig seizoen naar de League One, maar komende zondag kunnen The Black Cats terugkeren naar het Championship als op Wembley wordt gewonnen van Charlton Athletic. ,,De trouwe fans van deze club verdienen promotie.”