Volledig scherm
© REUTERS

Officieel: Erwin Koeman nieuwe bondscoach Oman

Erwin Koeman volgt Pim Verbeek op als bondscoach van Oman. De voetbalbond van het land uit het Midden-Oosten heeft de 57-jarige Koeman een contract voor twee jaar gegeven, de Nederlander start op 10 maart met zijn nieuwe baan.

Verbeek stapte onlangs op bij Oman, nadat hij dat land voor het eerst door de groepsfase van de Azië Cup had geleid. Oman moest op het toernooi in de Verenigde Arabische Emiraten in de achtste finales buigen voor Iran (0-2). Enkele weken later maakte Verbeek bekend dat hij stopt als bondscoach. De Rotterdammer is inmiddels als bestuurslid technische zaken terug bij Sparta Rotterdam.

Erwin Koeman was eerder bondscoach van Hongarije. De oudste van de broertjes Koeman werd eind vorig jaar weggestuurd bij Fenerbahçe. De 31-voudig international begon bij de Turkse club als assistent van Phillip Cocu en fungeerde na diens ontslag een paar weken als interim-hoofdtrainer.

Daarvoor was hij assistent van broer Ronald bij Southampton en Everton. Ronald Koeman is sinds begin vorig jaar de bondscoach van Oranje.

  1. ‘Misschien goed om te zien dat Van Dijk ook maar een mens is’
    Battle of Britain

    ‘Misschien goed om te zien dat Van Dijk ook maar een mens is’

    Terwijl Manchester City zich ten koste van Swansea (2-3) plaatste voor de halve finales van de FA Cup, heroverde Liverpool ondanks een slippertje van Virgil van Dijk de koppositie door met 1-2 te winnen bij Fulham. Een mentaal voordeeltje? Gerard Wiekens (ex-Manchester City) en Erik Meijer (ex-Liverpool) laten de komende weken op deze site hun licht schijnen op de bloedstollende titelstrijd in de Premier League.