Volledig scherm
Lionel Messi © Getty Images

Ongebruikelijke doelpuntendroogte in Spanje van de wereldsterren, behalve Messi

Lionel Messi staat eenzaam aan de top in Spanje en dat is een tijdje geleden. De Argentijnse superster wordt in het doelpuntenklassement meestal vergezeld door Cristiano Ronaldo of één van zijn teamgenoten, maar de topscorers van afgelopen jaren laten het vooralsnog afweten.

Volledig scherm
Simone Zaza © Getty Images

Real Madrid zette gisteren Las Palmas met 3-0 opzij, maar Ronaldo ontbrak opnieuw op het scorebord. De Portugees trof dit jaar slechts eenmaal doel en met deze doelpuntendroogte bevindt hij zich in goed gezelschap. Luis Suárez worstelde opnieuw met zichzelf en heeft al vijf wedstrijden op rij niet gescoord. Het andere doelpuntenkanon, Antoine Griezmann? Twee treffers tot op heden. De Fransman, vorig jaar nog derde in de Gouden Balverkiezing, werd afgelopen weekend zelfs gewisseld bij Atlético Madrid.

Messi zelf wist ook niet te scoren, maar staat nog wel bovenaan de topscorerslijsten met elf treffers in evenzoveel wedstrijden. Achter hem staan niet de grote wereldsterren, maar Simone Zaza van Valencia met negen doelpunten, Cedric Bakambu (Villarreal) met acht en Rodrigo Moreno (Valencia) en Antonio Sanabria (Real Betis) met zeven goals.

Volledig scherm
Cristiano Ronaldo © Getty Images

Suárez en Griezmann zijn pas terug te vinden op de 22ste en 37ste plek van de ranglijst. Ronaldo? Zeventigste, toegegeven hij moest dit seizoen wel vijf wedstrijden missen vanwege een schorsing. De Gouden Balwinnaar leverde zondag wel een assist af, maar vierde dat niet met zijn teamgenoten. ,,Cristiano gaat chagrijnig naar huis als hij niet scoort, maar hij maakt wel het verschil voor ons", vertelt aanvoerder Sergio Ramos, die ook de andere aanvaller Karim Benzema (twee doelpunten dit seizoen) verdedigde. ,,Ze gaan vanzelf weer scoren. We maken ons geen zorgen, want ze maken nog steeds het verschil. Waar het uiteindelijk om gaat is de winst."

Ook Ernesto Valverde, coach van Barcelona, moest zich dit weekend uitspreken over de ongebruikelijke doelpuntendroogte van Luis Suárez. ,,Ik maak me pas zorgen als hij geen kansen meer creëert."

Volledig scherm
Luis Suarez © Getty Images