Volledig scherm
Stéphanie Frappart geeft geel aan de Engesle Jade Moore in de interland tegen Nederland. © REUTERS

Ook Franse Ligue 1 krijgt vrouwelijke scheidsrechter

Stéphanie Frappart is aangesteld als scheidsrechter voor de wedstrijd tussen Amiens en Strasbourg van aanstaande zondag. Het kwam nog niet eerder voor dat een duel op het hoogste niveau in Frankrijk, de Ligue 1, onder leiding stond van een vrouw.

Frappart was ook al de eerste vrouw die een competitiewedstrijd in Ligue 2 floot. Komende zomer is ze actief bij het wereldkampioenschap voor vrouwen in eigen land. Twee jaar geleden leidde ze de halve finale van het EK voor vrouwen tussen Nederland en Engeland in Enschede (3-0).

In Duitsland werd in 2017 al eens een wedstrijd op het hoogste niveau (Bundesliga) gefloten door een vrouw. Bibiana Steinhaus had toen de primeur bij Hertha BSC tegen Werder Bremen (1-1).

Volledig scherm
Stéphanie Frappart. © Getty Images
  1. Sunderland-keeper Ruiter kijkt uit naar finale op Wembley: ‘Onze fans verdienen promotie’
    Interview

    Sunderland-kee­per Ruiter kijkt uit naar finale op Wembley: ‘Onze fans verdienen promotie’

    De Amsterdamse doelman Robbin Ruiter (32) maakte in de zomer van 2017 transfervrij de overstap van FC Utrecht naar Sunderland. Met de zesvoudig kampioen van Engeland degradeerde Ruiter vorig seizoen naar de League One, maar komende zondag kunnen The Black Cats terugkeren naar het Championship als op Wembley wordt gewonnen van Charlton Athletic. ,,De trouwe fans van deze club verdienen promotie.”