Volledig scherm
Sead Kolasinac en Mesut Özil op de training bij Arsenal. © BSR Agency

Özil en Kolasinac missen Newcastle-uit wegens politieonderzoek

De start van het nieuwe Premier League-seizoen gaat aan de neus van Mesut Özil en Sead Kolasinac voorbij. De twee Arsenal-spelers reizen niet mee naar Newcastle, waar zondagmiddag (15.00 uur) de uitwedstrijd bij Newcastle United op het programma staat. 

Het tweetal moet het duel van komende zondag missen vanwege “ernstige veiligheidsincidenten”. De BBC meldt dat de politie de zaak onderzoekt. Het is onduidelijk wat er precies aan de hand is. ,,Het welzijn van onze spelers en hun familie is altijd onze belangrijkste zorg. We hebben na overleg met hen besloten om ze buiten de selectie te houden”, meldt Arsenal.

Özil zat twee weken geleden met zijn vrouw in zijn auto toen gewapende personen hem probeerden te overvallen. Kolasinac, die net daarvoor met de Duitse spelmaker in een restaurant had gegeten, greep echter in en joeg de gewapende overvallers weg door met zijn vuisten te dreigen. 

@seadk6, my wife @gulseamine and me are doing well again after yesterday's incident in London. Thanks for all your supporting messages guys. 🙏🏼❤ #M1Ö

965.2k Likes, 5,729 Comments - Mesut Özil (@m10_official) on Instagram: "@seadk6, my wife @gulseamine and me are doing well again after yesterday's incident in London...."

Volledig scherm
Mesut Özil. © AFP