Volledig scherm
Wesley Hoedt © BSR Agency

Pechvogel Hoedt dieper in de problemen met Celta

Degradatie dreigtDe keuze van Wesley Hoedt om halverwege dit seizoen over te stappen van Southampton naar Celta de Vigo pakt vooralsnog niet bijzonder goed uit. De drie duels die de centrale verdediger speelde, gingen allemaal verloren. Vanmiddag deelde Levante een nieuwe dreun uit: 1-4.

De start van Hoedt (24) in Vigo was sowieso ongelukkig omdat hij tijdens zijn debuut direct een rode kaart kreeg in de verloren wedstrijd tegen Real Valladolid (2-1). Het duel dat de zesvoudig international niet mee mocht doen vanwege een schorsing werd uitgerekend gewonnen door Celta. Sevilla werd met 1-0 geklopt.

Na zijn schorsing keerde Hoedt desalniettemin terug in de basis. Dat bracht Celta echter niet het nodige geluk. Vorig weekend was Getafe met 3-1 te sterk, vandaag bleek Levante een flinke maat te groot. Celta staat voorlopig nog boven de streep (16de), maar concurrenten Girona en Rayo Vallecano komen nog in actie.   

Hoedt staat nog onder contract bij Southampton. Celta de Vigo huurt hem voor een halfjaar en heeft een optie tot koop.

  1. Sunderland-keeper Ruiter kijkt uit naar finale op Wembley: ‘Onze fans verdienen promotie’
    Interview

    Sunderland-kee­per Ruiter kijkt uit naar finale op Wembley: ‘Onze fans verdienen promotie’

    De Amsterdamse doelman Robbin Ruiter (32) maakte in de zomer van 2017 transfervrij de overstap van FC Utrecht naar Sunderland. Met de zesvoudig kampioen van Engeland degradeerde Ruiter vorig seizoen naar de League One, maar komende zondag kunnen The Black Cats terugkeren naar het Championship als op Wembley wordt gewonnen van Charlton Athletic. ,,De trouwe fans van deze club verdienen promotie.”