Volledig scherm
Wesley Hoedt © BSR Agency

Pechvogel Hoedt dieper in de problemen met Celta

Degradatie dreigtDe keuze van Wesley Hoedt om halverwege dit seizoen over te stappen van Southampton naar Celta de Vigo pakt vooralsnog niet bijzonder goed uit. De drie duels die de centrale verdediger speelde, gingen allemaal verloren. Vanmiddag deelde Levante een nieuwe dreun uit: 1-4.

De start van Hoedt (24) in Vigo was sowieso ongelukkig omdat hij tijdens zijn debuut direct een rode kaart kreeg in de verloren wedstrijd tegen Real Valladolid (2-1). Het duel dat de zesvoudig international niet mee mocht doen vanwege een schorsing werd uitgerekend gewonnen door Celta. Sevilla werd met 1-0 geklopt.

Na zijn schorsing keerde Hoedt desalniettemin terug in de basis. Dat bracht Celta echter niet het nodige geluk. Vorig weekend was Getafe met 3-1 te sterk, vandaag bleek Levante een flinke maat te groot. Celta staat voorlopig nog boven de streep (16de), maar concurrenten Girona en Rayo Vallecano komen nog in actie.   

Hoedt staat nog onder contract bij Southampton. Celta de Vigo huurt hem voor een halfjaar en heeft een optie tot koop.

  1. ‘Misschien goed om te zien dat Van Dijk ook maar een mens is’
    Battle of Britain

    ‘Misschien goed om te zien dat Van Dijk ook maar een mens is’

    Terwijl Manchester City zich ten koste van Swansea (2-3) plaatste voor de halve finales van de FA Cup, heroverde Liverpool ondanks een slippertje van Virgil van Dijk de koppositie door met 1-2 te winnen bij Fulham. Een mentaal voordeeltje? Gerard Wiekens (ex-Manchester City) en Erik Meijer (ex-Liverpool) laten de komende weken op deze site hun licht schijnen op de bloedstollende titelstrijd in de Premier League.