Volledig scherm
Claudio Pizarro. © BSR Agency

Pizarro heeft banen voor het uitkiezen bij Bayern en Werder

Claudio Pizarro heeft de banen voor het kiezen na zijn actieve voetbalcarrière. De 40-jarige Peruaan kan bij zijn huidige club Werder Bremen aan de slag, maar heeft ook een aanbod van zijn oude club Bayern München op zak.

,,Wij zijn met Claudio overeengekomen dat als hij zijn carrière eenmaal beëindigt, dat hij dan terug kan komen naar München en ambassadeur voor onze club kan worden’', zei voorzitter Karl-Heinz Rummenigge van Bayern.

Pizarro is er nog niet uit of hij nog een jaar doorgaat bij Bremen of aan het einde van het seizoen stopt. Hij hoeft ook in het laatste geval niet weg bij de Noord-Duitse club. ,,We kunnen ons goed voorstellen dat hij hier blijft werken. Maar hoe het verdergaat, is aan Claudio. Hij krijgt alle tijd er rustig over na te denken,” zei technisch directeur Frank Baumann van Werder Bremen. 

Pizarro speelde negen seizoen voor Bayern München en is nu ook aan zijn negende seizoen bezig bij Werder. De twee clubs treffen elkaar zaterdag in de Bundesliga en de woensdag daarop in de halve finales van de Duitse beker.

Volledig scherm
Claudio Pizarro. © EPA