Pochettino heeft laatste boodschap voor spelers Spurs: ‘Jullie zitten in ons hart’

Mauricio Pochettino werd dinsdagavond ontslagen door Tottenham Hotspur ontslagen en de volgende dag deed zijn opvolger José Mourinho de training al. Er was dus geen tijd voor afscheid van zijn spelers na vijf mooie jaren, maar hij liet nog wel een boodschap achter in de kleedkamer. 

,,Ik wil jullie allemaal bedanken. We kunnen geen afscheid nemen... Jullie zitten voor altijd in ons hart”, schreef Pochettino op het bord waar hij voorheen zijn opstellingen en tactische plannen op presenteerde aan zijn spelersgroep. 

De foto's werden gemaakt en vervolgens via Twitter gedeeld door Jesús Pérez, de Spaanse assistent-coach waar Pochettino jarenlang mee samenwerkte bij Tottenham Hotspur. 

De 47-jarige Pochettino begon zijn trainersloopbaan tien jaar geleden bij RCD Espanyol, de tweede club van Barcelona waar hij ook jarenlang speler was. Vervolgens maakte hij in januari 2013 de overstap naar Engeland, waar hij coach werd van Southampton. Ondanks zijn gebrekkige Engels werd hij in het seizoen 2013/2014 met attractief en aanvallend voetbal achtste met The Saints, waar Ronald Koeman hem opvolgde.  

Altijd bij bovenste vijf

Pochettino ging in de zomer van 2014 aan de slag bij Tottenham Hotspur. Met de club uit Londen werd hij de afgelopen jaren achtereenvolgens vijfde, derde, tweede, derde en vierde in de Premier League. Vorig seizoen bereikte hij met zijn ploeg bovendien de finale van de Champions League, waarin Liverpool in Madrid te sterk was. Dit seizoen vielen de resultaten en het spel van Spurs flink tegen. De club staat nu veertiende in de Premier League, al is de achterstand op nummer vijf Sheffield United nog slechts drie punten. 

José Mourinho begint morgenmiddag (13.30 uur) als coach van Spurs met de Londense derby bij West Ham United. Als Spurs daar verliest, zakt het weg naar de vijftiende of zestiende plaats. 

Volledig scherm
Mauricio Pochettino laat een boodschap achter voor de selectie van Tottenham Hotspur. © Twitter
 1. Jij bepaalt: wordt het Ziyech of gewoon Messi?
  Wereldelftal

  Jij bepaalt: wordt het Ziyech of gewoon Messi?

  Het voetbaljaar leverde weer zo veel moois op. Het swingende Liverpool, dat de Champions League veroverde. Ajax, dat maar net een finaleplaats misliep. Oranje, dat bijna de eerste Nations League won. Op deze site vragen wij je hulp bij het samenstellen van een wereldelftal over 2019. Welke elf spelers zou jij opstellen? En welke trainer moet deze ploeg leiden? Stemmen kan vanaf nu tot en met 31 december. De uitslag verschijnt vervolgens online.
 2. De nominaties voor het wereldelftal van het jaar 2019

  De nominaties voor het wereldelf­tal van het jaar 2019

  Het voetbaljaar leverde weer zo veel moois op. Het swingende Liverpool, dat de Champions League veroverde. Ajax, dat maar net een finaleplaats misliep. Oranje, dat bijna de eerste Nations League won. Op deze site vragen wij uw hulp bij het samenstellen van een wereldelftal over 2019. Welke elf spelers zou u opstellen? En welke trainer moet deze ploeg leiden? Stemmen kan vanaf nu tot en met 31 december. De uitslag verschijnt vervolgens online en op 2 januari ook in deze krant. Stem via deze link! Bekijk hieronder de nominaties