Volledig scherm
George Weah (l) als aanvoerder van Liberia in actie tegen Nigeria. © EPA

President George Weah (51) speelt laatste interland voor Liberia

VideoGeorge Weah (51) is sinds januari president van Liberia, maar het weerhield de wereldvoetballer van het jaar van 1995 er niet van om gisteravond tegen Nigeria nog één keer op te draven voor de nationale ploeg.  

Volledig scherm
George Weah voor de oefeninterland tegen Nigeria. © EPA

De inmiddels 51-jarige Weah deed in de Liberiaanse hoofdstad Monrovia liefst 79 minuten mee in de oefeninterland tegen Nigeria, dat met 1-2 te sterk was. Het was de 61ste en laatste interland voor Weah, die zijn hele interlandloopbaan met rugnummer 14 speelde. Dat nummer zal vanaf nu niet meer gedragen worden bij de nationale ploeg van Liberia, dat nog nooit meedeed aan een WK. Wel deed het land in 1996 en 2002 mee aan de Afrika Cup, met Weah in de spits. Weah speelde voor grote clubs als AS Monaco, AC Milan, Chelsea en Olympique Marseille. Hij werd in 1995 verkozen tot wereldvoetballer van het jaar. In 1989, 1994 en 1995 werd hij verkozen tot beste voetballer van Afrika. Zijn eerste zestig interlands voor Liberia speelde Weah tussen 1987 en 2007. Hij scoorde 22 keer voor de nationale ploeg. 

Wat het hele verhaal nog extra bijzonder maakt is dat Timothy Weah, de achttienjarige zoon van George, afgelopen nacht ook een interland speelde. Hij deed dat echter niet voor zijn vaderland Liberia, maar voor zijn geboorteland Verenigde Staten. De talentvolle aanvaller van Paris Saint-Germain werd op 22 februari 2000 geboren in New York. Hij speelde afgelopen nacht tegen Mexico (1-0 winst) zijn vierde interland voor Team USA. 

Walid Bylka on Twitter

Liberia president George Weah (51 years old) started for the Liberia national team today vs Nigeria. His son Tim Weah (18 years old) is currently starting for USA vs Mexico. A father and son both playing international footy on the same day.

china acheru on Twitter

George Weah threatened the Super Eagles players this afternoon that he will play today and show them skills. Looks like he meant it https://t.co/3u6VCRSqsR

Volledig scherm
Timothy Weah, de talentvolle zoon van George, is international van de Verenigde Staten. © AP
Volledig scherm
President George Weah (r) als aanvoerder van Liberia voor de oefeninterland tegen Nigeria van gisteravond. © Twitter
Volledig scherm
Timothy Weah speelde afgelopen nacht met Team USA tegen Mexico. © AFP
Volledig scherm
George Weah als president van Liberia. © EPA