Volledig scherm
Zes van de Europese prijzen voor Cristiano Ronaldo. © AP, EPA, Reuters

Prijzenpakker Ronaldo eerste ooit met tien UEFA-prijzen

Cristiano Ronaldo is nog lang niet klaar bij het Portugese elftal. Dat zei de 34-jarige sterspeler na de winst van de Nations Leaue. ,,Er komt een dag dat ik niet beschikbaar ben, maar er zijn nog vele jaren te gaan", zei hij na de 1-0-overwinning op Oranje.

,,Ik denk dat ik nog steeds een nuttige speler ben. Ik voel me gemotiveerd en speel graag voor Portugal", aldus Ronaldo, die ook komend seizoen voor Juventus speelt. ,,Dit team heeft een groot potentieel om zich verder te ontwikkelen. En ik weet zeker dat Portugal in de toekomst meer belangrijke trofeeën zal winnen.”

Met de zege in de Nations League was Ronaldo de eerste speler ooit met tien Europese prijzen voor land en clubs. Het begon in 2008 met de Champions League met Manchester United. Daarna won hij die prijs nog vier keer met Real Madrid. Met de Koninklijke won hij ook drie Europese Super Cups. Met Portugal werd hij in 2016 Europees kampioen. Gisteren kwam daar de Nations League bij. In de prijzenkast van Ronaldo ontbreekt nog één prijs: de wereldbeker. Op het afgelopen WK verloor Portugal in de achtste finales van Uruguay.

Volledig scherm
Cristiano Ronaldo. © BSR Agency