Volledig scherm
© Cuneo

Pro Piacenza dag na monsterscore uit competitie gehaald

Een dag na de ontluisterende nederlaag van 20-0 heeft de Italiaanse voetbalbond Pro Piacenza alsnog uit de competitie gehaald. De club uit de Serie C stelde gisteren als gevolg van een massale staking van de selectie slechts zeven tieners op. 

Veel verwondering wekt het besluit van de Italiaanse voetbalbond niet. Gisteren liet voorzitter Gabriele Gravina al weten woedend te zijn op Piacenza. ,,Dit is een belediging van de sport”, zei hij. ,,We verliezen op deze manier alle geloofwaardigheid.” Vandaag viel het doek. ,,Dit zat er vroeg of laat aan te komen. Pro Piacenza heeft de kans laten liggen om dit te vermijden.”

Pro Piacenza, dat vanwege financiële problemen al maanden de salarissen van de selectie niet kon betalen, kwam dit seizoen al drie keer niet opdagen. Een vierde keer zou uitsluiting betekenen. Om die reden stuurde de club gisteren tieners en een masseur het veld op tegen Cuneo. Bij rust stond het al 16-0. Vandaag werd de grote overwinning omgezet in een regulier score van 3-0.

  1. Sunderland-keeper Ruiter kijkt uit naar finale op Wembley: ‘Onze fans verdienen promotie’
    Interview

    Sunderland-kee­per Ruiter kijkt uit naar finale op Wembley: ‘Onze fans verdienen promotie’

    De Amsterdamse doelman Robbin Ruiter (32) maakte in de zomer van 2017 transfervrij de overstap van FC Utrecht naar Sunderland. Met de zesvoudig kampioen van Engeland degradeerde Ruiter vorig seizoen naar de League One, maar komende zondag kunnen The Black Cats terugkeren naar het Championship als op Wembley wordt gewonnen van Charlton Athletic. ,,De trouwe fans van deze club verdienen promotie.”