Volledig scherm
Christian Pulisic namens Chelsea in actie tegen Manchester City. © BSR Agency

Pulisic voor tweede keer verkozen tot Amerikaans voetballer van het jaar

Christian Pulisic is voor de tweede keer uitgeroepen tot Amerikaans voetballer van het jaar. Het 21-jarige talent van Chelsea is bovendien de jongste speler die de prijs voor de tweede keer ontvangt. Hij was eerder de beste in 2017.

Vorig jaar werd doelman Zack Steffen (toen Columbus Crew, nu Fortuna Düsseldorf) nog verkozen tot Amerikaans voetballer van het jaar. Landon Donovan won de prijs vier keer en is daarmee recordhouder. Kasey Keller (3x), Tim Howard (2x), Clint Dempsey (3x), Jozy Altidore (2x) wonnen de prijs ook allemaal meerdere keren. 

Pulisic is de duurste Amerikaanse speler ooit, sinds Chelsea hem in januari voor 64 miljoen euro overnam van Borussia Dortmund. Afgelopen zomer maakte hij de overstap van de Bundesliga naar de Premier League, waarin hij tot op heden vijf keer scoorde. In alle competities was hij tot op heden goed voor zes goals en zes assists in zijn eerste twintig wedstrijden voor Chelsea. 

In maart werd hij de jongste speler die tien doelpunten maakte voor de nationale ploeg van zijn land. Pulisic staat nu op 14 goals in 34 interlands voor Team USA. 

U.S. Soccer MNT on Twitter

NEWS: For the second time, Christian Pulisic has been voted as your @ussoccer Male Player of the Year. 👏👏 Congrats, @cpulisic_10! 🏆🏆