Volledig scherm
Christiano Ronaldo. © Pim Ras Fotografie

Ronaldo kan debuteren tegen Real Madrid in VS

Cristiano Ronaldo zou uitgerekend tegen zijn voormalige club Real Madrid zijn debuut kunnen maken voor Juventus. De twee Europese topclubs treffen elkaar op 5 augustus in het kader van de International Champions Cup in de Verenigde Staten. 

Vooralsnog lijken de kansen niet zo groot dat de 33-jarige Portugees voor dat pikante duel alweer helemaal speelklaar is. Tot eind juli geniet de vijfvoudige wereldvoetballer van het jaar immers nog van een welverdiende vakantie.

Ronaldo kan de Amerikaanse trip met zijn nieuwe club niettemin meemaken. Hij zal evenwel wellicht geen trek hebben in een magere ouverture tegen de club waarmee hij in de afgelopen negen jaar grote triomfen vierde. Een rolletje als late invaller ligt misschien dan wat meer voor de hand. 

,,Het ziet er naar uit dat hij zal ontbreken bij het duel dat de gemoederen verhit, maar mogelijk verandert trainer Massimiliano Allegri nog van gedachten'', meldde de Spaanse sportkrant Marca.

Juventus nam eerder deze week Ronaldo voor 112 miljoen euro over van Real Madrid. Hij gaat naar verluidt in de komende vier contractjaren 30 miljoen euro per seizoen verdienen.