Volledig scherm
Georginio Wijnaldum, Virgil van Dijk en Joe Gomez. © REUTERS

Rust er een vloek op kerstkampioen Liverpool?

Drie keer op rij misNa de zege op Bournemouth is het al zeker dat Liverpool met Kerst koploper is in de Premier League. Maar de laatste drie keer dat de Reds kerstkampioen werden, lukte het niet om de landstitel te grijpen. Rust er een vloek op de Noord-Engelse club? 

Van de laatste elf koplopers op Boxing Day, werden er acht een paar maanden later ook kampioen. Drie keer gebeurde dit niet, drie keer bij Liverpool: in de seizoenen 2008/2009, 2013/2014 en 2018/2019).  Vorig seizoen ging Manchester City na een inhaalrace in de tweede seizoenshelft er met de titel vandoor. 

Na de nederlaag tegen stadsgenoot Manchester United bedraagt de achterstand op de ploeg van Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum nu liefst 14 punten. Leicester City is na de overwinning van vanmiddag op Aston Villa de runner-up met een achterstand van acht punten op Liverpool. De twee ploegen treffen elkaar op Boxing Day. Wint Leicester City in eigen huis, dan wordt het gat een stuk kleiner. 

Liverpool, dat in het seizoen 1989/1990 voor het laatst kampioen van Engeland werd, kan zich vasthouden aan de volgende statistiek. Nog nooit lukte een Engelse club om een achterstand van 14 punten op de koploper goed te maken. Bovendien treffen Leicester City en Manchester City elkaar nog op 21 december.

Bekijk hier de samenvatting van Bournemouth - Liverpool 

Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
Virgil van Dijk in actie tegen Bournemouth. © EPA