Volledig scherm
© BELGA

Sandler met succes geopereerd aan knieblessure

De Nederlandse verdediger Philippe Sandler van Anderlecht kampt al wekenlang met knieklachten en een operatie bleek onvermijdelijk. De 22-jarige Amsterdammer is deze week geopereerd aan zijn linkerknie. Met succes, aldus de medische staf van Anderlecht.

De Belgische club hoopt dat Sandler over twee maanden weer inzetbaar is. De oud-speler van PEC Zwolle staat onder contract bij Manchester City. Sandler ging afgelopen zomer in het spoor van Vincent Kompany mee naar Brussel. De huurling begon het seizoen als basisspeler en startte negen competitieduels in de basis, tot hij geblesseerd raakte. Sandler speelde vorige week nog wel mee in een bekerwedstrijd. De klachten bleken echter zo groot, dat in overleg met City is besloten over te gaan tot opereren.

Anderlecht, de ploeg ook van Derrick Luckassen en Michel Vlap, beleeft wederom een teleurstellend seizoen en staat in de competitie op de elfde plaats. ‘Paars-Wit’ speelt voor de winterstop nog vier wedstrijden, onder meer in het Belgische bekertoernooi tegen Club Brugge.