Volledig scherm
Maurizio Sarri © EPA

Sarri maakt zich zorgen over resultaten, niet over de fans

Coach Maurizio Sarri maakt zich geen zorgen over zijn positie bij Chelsea na de nederlaag tegen Manchester United voor eigen publiek in de vijfde ronde van de FA Cup (0-2). De fans van de bekerhouder lieten tijdens het duel duidelijk hun onvrede blijken over de tegenvallende resultaten van het team onder zijn leiding en riepen om zijn ontslag.

,,Ik maak mij zorgen over de resultaten, maar niet over de fans. Natuurlijk begrijp ik de fans, want het resultaat vandaag was niet goed. Maar ik zou mij pas echt heel erg zorgen maken als ik in de tweede divisie in Italië was. Maar niet nu’', aldus de Italiaanse trainer, die zeven maanden geleden werd aangesteld.

Volgens de coach ligt de oplossing bij de spelers, die meer agressie en toewijding op het veld moeten laten zien. ,,Het is allemaal heel simpel. Als we er dan in slagen drie of vier wedstrijden op rij te winnen, dan wordt het allemaal een stuk makkelijker.’’

  1. Sunderland-keeper Ruiter kijkt uit naar finale op Wembley: ‘Onze fans verdienen promotie’
    Interview

    Sunderland-kee­per Ruiter kijkt uit naar finale op Wembley: ‘Onze fans verdienen promotie’

    De Amsterdamse doelman Robbin Ruiter (32) maakte in de zomer van 2017 transfervrij de overstap van FC Utrecht naar Sunderland. Met de zesvoudig kampioen van Engeland degradeerde Ruiter vorig seizoen naar de League One, maar komende zondag kunnen The Black Cats terugkeren naar het Championship als op Wembley wordt gewonnen van Charlton Athletic. ,,De trouwe fans van deze club verdienen promotie.”