Volledig scherm
© Getty Images

Seizoen Diego Costa zit er op na beledigen scheidsrechter: acht duels schorsing

Diego Costa werd tijdens het duel van Atlético Madrid met FC Barcelona al na 28 minuten uit het veld gestuurd. De Spaanse Braziliaan beledigde de scheidsrechter tot op het bot en dat levert hem nu een schorsing van acht duels op. Het seizoen van de spits zit er dus op.

Sterker: Costa mist ook het eerste duel van het komende seizoen. Naast de schorsing moet de aanvaller ook een boete betalen van 6.010 euro en krijgt zijn club een boete van 2.800 euro.

Voor het beledigen van de scheidsrechter krijgt Costa vier duels en omdat hij Gil Manzano ook nog bij de arm pakte krijgt hij vier duels extra. ,,Nadat ik hem rood gaf, pakte hij mij twee keer bij de arm om te voorkomen dat ik hem de rode kaart kon geven”, schrijft Manzano in zijn verslag.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen Barça en Atletico:

  1. Sunderland-keeper Ruiter kijkt uit naar finale op Wembley: ‘Onze fans verdienen promotie’
    Interview

    Sunderland-kee­per Ruiter kijkt uit naar finale op Wembley: ‘Onze fans verdienen promotie’

    De Amsterdamse doelman Robbin Ruiter (32) maakte in de zomer van 2017 transfervrij de overstap van FC Utrecht naar Sunderland. Met de zesvoudig kampioen van Engeland degradeerde Ruiter vorig seizoen naar de League One, maar komende zondag kunnen The Black Cats terugkeren naar het Championship als op Wembley wordt gewonnen van Charlton Athletic. ,,De trouwe fans van deze club verdienen promotie.”