Volledig scherm
De spelers van Manchester City juichen na een goal tegen Brighton. © Getty Images

Selectie van Manchester City kost meer dan 1 miljard

Manchester City heeft meer dan 1 miljard euro uitgegeven om de huidige selectie samen te stellen. De onderzoekswebsite CIES Football Observatory zocht uit hoeveel geld de clubs uit de vijf grootste competities in Europa hebben geïnvesteerd in hun spelersgroep. Voor het eerst doorbrak een club de grens van 1 miljard.

City, de kampioen van Engeland, gaf deze zomer ook weer tientallen miljoenen uit op de transfermarkt om onder anderen João Cancelo en Rodri aan te trekken. Manager Pep Guardiola beschikt over een selectie vol topspelers, die samen 1,014 miljard hebben gekost. De Franse kampioen Paris Saint-Germain staat tweede op de lijst met een transferwaarde van 913 miljoen euro, Real Madrid is de nummer 3 met 902 miljoen. Liverpool, de winnaar van de Champions League, neemt met 639 miljoen euro de zevende plek in.

Van de vijf grootste competities in Europa (Engeland, Spanje, Italië, Duitsland en Frankrijk) heeft de Duitse club SC Paderborn 07 de goedkoopste selectie. Slechts 4 miljoen euro kostte de spelersgroep van trainer Steffen Baumgart.