Volledig scherm
Santiago Solari © EPA

Solari verdedigt ‘bewuste’ gele kaart Ramos: ‘Media hebben zo hun wapens’

Santiago Solari meent dat Sergio Ramos er is ingeluisd door de media. De centrumverdediger van Real Madrid gaf na het Champions League-duel met Ajax (1-2) toe bewust een gele kaart te hebben gepakt om zo in de eventuele kwartfinale van het toernooi met een schone lei te beginnen. 

,,Het was een strikvraag van de media. Jullie hebben zo jullie methoden, dat zijn jullie wapens”, zo liet Solari weten op de persconferentie. ,,Ramos bedoelde dat hij de overtreding forceerde, niet de gele kaart.” De UEFA startte echter een onderzoek naar het incident. De aanvoerder van Real Madrid hangt een schorsing van een extra duel boven het hoofd.

,,Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik dit niet bewust deed”, zei de centrale verdediger direct na het duel. ,,Gezien de stand was dat wel iets waar ik mee bezig was. Ik wil de tegenstander zeker niet onderschatten en ik denk ook niet dat het al gedaan is, maar in het voetbal moet je soms ingewikkelde beslissingen nemen.”

Hij zal daarna ongetwijfeld gehoord hebben dat de UEFA spelers die bewust een gele kaart pakken, nog wel eens straft met een extra wedstrijd schorsing. Op Twitter kwam Ramos daarom met een heel ander verhaal. ,,Het doet mij, meer dan wie dan ook, pijn dat ik de return moet missen. Het beste van vandaag is het resultaat, het ergste is dat ik mijn teamgenoten in de volgende wedstrijd niet kan helpen.”