Son in tranen na beenbreuk Everton-middenvelder Gomes

videoEen ongelooflijk incident vanavond bij de wedstrijd tussen Everton en Tottenham Hotspur op Goodison Park, dat na 102 minuten in 1-1 eindigde. Everton-middenvelder André Gomes liep een verschrikkelijke beenbreuk op, waarna ‘dader’ Heung-min Son in tranen het veld verliet met rood.  

Son ging een kwartier voor tijd van achteren met een tackle door op de Portugees, wellicht uit wraak voor een duel enkele minuten eerder waarbij Gomes de Zuid-Koreaanse aanvaller van de Spurs had geraakt met een elleboog. Gomes kwam vervolgens verkeerd neer. Zijn enkel leek een kwartslag gedraaid en is gebroken. Son raakte volledig van slag toen hij zag wat het gevolg was van zijn overtreding en barstte in tranen uit. 

André Gomes vlak voor het fatale moment na de tackle van Heung-min Son.
Volledig scherm
André Gomes vlak voor het fatale moment na de tackle van Heung-min Son. © Getty Images

Het moment van de beenbreuk was in de 75ste minuut, op het moment dat Tottenham Hotspur een 0-1 voorsprong had door de goal van Dele All in de 63ste minuut. Na het incident lag de wedstrijd lange tijd stil en volgden er twaalf minuten blessuretijd. In de zevende minuut van die blessuretijd kopte de Turkse spits Cenk Tosun de 1-1 binnen namens Everton. 

Gomes is een van de aankopen van Marcel Brands, sinds vorig jaar de technisch directeur bij Everton. Vorig seizoen speelde de 26-jarige middenvelder uit Portugal al op huurbasis voor Everton, waar hij zeer geliefd is bij de supporters. De 25 miljoen euro om hem definitief over te nemen van FC Barcelona werden afgelopen zomer dan ook zonder probleem betaald door Everton. Gomes, die 29 interlands voor Portugal speelde en het EK 2016 won met zijn land, speelde eerder ook voor Benfica en Valencia.  

,,Het is een lastig moment voor ons als groep en we zullen André alle steun geven die hij nodig heeft na deze ernstige blessure”, zei de Portugese coach Marco Silva. ,,Ik ben er 100 procent zeker van dat hij er sterker uit zal komen als voetballer en als mens, omdat hij een fantastisch persoon en fantastische professional is.”

Volledig scherm
© Getty Images

Ook Tottenham-coach Mauricio Pochettino betuigde zijn medeleven en veel beterschap aan Gomes en zijn familie. ,,We vinden het allemaal heel erg voor André. Het is een heel heftig moment en namens de Spurs kan ik zeggen dat al onze gedachten bij hem zijn.”

Schuldbewust en emotioneel 

Son zou in eerste instantie een gele kaart krijgen voor zijn tackle op Gomes, maar nadat ook scheidsrechter Martin Atkinson geconstateerd had dat het been van de Portugese middenvelder volledig scheef stond werd dat alsnog een rode kaart. De Zuid-Koreaanse aanvaller van Tottenham Hotspur nam deze schuldbewust en met veel verdriet in ontvangst. 

De regie van de Premier League besloot de beenbreuk van Gomes niet te herhalen, maar de spelers en supporters die het van dichtbij zagen gebeuren waren allemaal flink van slag. Bij Son was het verdriet en de paniek het grootst, maar ook de spelers van Everton begrepen dat hij dit nooit zo had bedoeld en probeerden hem te kalmeren. 

Everton en Tottenham Hotspur zijn beiden bezig aan een zeer teleurstellend seizoen en schieten dan ook weinig op met dit gelijkspel. Spurs staat op een dertiende plaats, Everton zelfs zeventiende op twee punten boven de degradatiestreep. 

De laatste keer dat Tottenham Hotspur een uitwedstrijd in de Premier League won was op 20 januari: 1-2 bij het later gedegradeerde Fulham. Daarna won Spurs alleen in de Champions League nog een keer een uitduel: de 2-3 bij Ajax op 8 mei door de hattrick van Lucas Moura. 

Bekijk hier de samenvatting

Vreugde bij Cenk Tosun na de 1-1 in de 97ste minuut.
Volledig scherm
Vreugde bij Cenk Tosun na de 1-1 in de 97ste minuut. © Getty Images
Heung-min Son verlaat in tranen het veld.
Volledig scherm
Heung-min Son verlaat in tranen het veld. © EPA
Dele Alli juicht na de 0-1 in de 63ste minuut.
Volledig scherm
Dele Alli juicht na de 0-1 in de 63ste minuut. © EPA
Volledig scherm
© Action Images via Reuters
Volledig scherm
© Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images
Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© REUTERS
Volledig scherm
© Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images