Southgate schorst Sterling na nieuw akkefietje met Gomez

VideoRaheem Sterling, een van de sterspelers van het Engelse nationale team en Manchester City, is door de Engelse voetbalbond geschorst voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Montenegro. Hij zou zijn gestraft wegens een akkefietje met mede-international Joe Gomez.

Volledig scherm
Raheem Sterling en Joe Gomez hadden het zondag al met elkaar aan de stek tijdens Liverpool - Manchester City (3-1). © Getty Images

De Engelse voetbalbond FA liet in een verklaring weten dat Sterling wel deel van de ploeg blijft uitmaken. ,,We kunnen bevestigen dat Raheem Sterling niet wordt opgesteld voor de kwalificatiewedstrijd tegen Montenegro als gevolg van een opstootje tijdens het trainingskamp in St George’s Park vandaag. Hij blijft wel bij de ploeg.’’

De 24-jarige aanvaller had zondag al een aanvaring met Gomez in de met 3-1 verloren wedstrijd tegen Liverpool. Wat de precieze aanleiding is voor zijn schorsing is niet bekend gemaakt. Maar volgens de Britse krant de Daily Mail zou Sterling zijn ploeggenoot tijdens het trainingskamp bij de nek hebben gegrepen.

,,Een van de grote uitdagingen voor ons is om clubrivaliteit van het nationale team te kunnen scheiden. Helaas waren de emoties van de wedstrijd van gisteren nog te rauw’', zo verklaarde bondscoach Gareth Southgate.

,,Mijn gevoel is dat we de juiste beslissing voor het team hebben genomen. We voelen ons daarin gesteund door de rest van de ploeg. Nu is het vooral belangrijk om ons op donderdagavond te concentreren.”

Quote

Joe en ik hadden woorden, maar we hebben het uitgespro­ken en gaan nu weer verder.

Raheem Sterling

Ondanks dat Sterling zijn excuses maakte aan Gomez en de rest van het team, was het voorval voldoende reden voor de Engelse bondscoach Gareth Southgate om de aanvaller voor straf de komende wedstrijd niet op te stellen. ,,Joe en ik hadden woorden, maar we hebben het uitgesproken en gaan nu weer verder. In onze sport kunnen de emoties hoog oplopen en ik ben mans genoeg om toe te geven dat de emoties even met me wegliepen”, verklaarde Sterling op Instagram. ,,Joe en ik zijn weer goed met elkaar, dus laten we het niet groter maken dan het is en ons focussen op de wedstrijd van donderdag.”

Sterling is normaal gesproken basisspeler in de ploeg van bondscoach Gareth Southgate. Zijn scoreteller staat inmiddels op 12 doelpunten in 55 interlands. Engeland is koploper in groep A met 15 punten uit zes duels.

Bekijk hier de samenvatting van Liverpool - Manchester City (3-1) van zondag

Volledig scherm
Raheem Sterling en Joe Gomez hadden het zondag al met elkaar aan de stek tijdens Liverpool - Manchester City (3-1). © Getty Images
Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
© Action Images via Reuters
Volledig scherm
© Action Images via Reuters