Volledig scherm
Yuta Toyokawa van Eupen na zijn goal tegen Excelsior Moeskroen. © Photo News

'Spelers Eupen gokten op eigen wedstrijden'

In het degradatieschandaal in België rond KV Mechelen en Eupen is een nieuw hoofdstuk toegevoegd. Spelers van Eupen zouden volgens de Belgische kranten De Standaard en Het Nieuwsblad hebben gegokt op eigen wedstrijden. Het Openbaar Ministerie in België is een vooronderzoek begonnen.

Volgens de kranten zouden meerdere bronnen in Eupen hebben bevestigd dat spelers van de eersteklasser hebben gegokt op hun eigen wedstrijden, en zelfs op nederlagen van hun eigen club. Erg subtiel zouden de voetballers daarbij niet te werk zijn gegaan. Zo zouden spelers in trainingspakken van Eupen in lokale gokkantoren zijn gesignaleerd.

Het Openbaar Ministerie bevestigde dat het vorige week 'bepaalde informatie' heeft ontvangen die voldoende is om een vooronderzoek te starten.

Sinds zondag is het Belgische voetbal in rep en roer. KV Mechelen degradeerde op doelsaldo omdat concurrent Eupen op de laatste speeldag opvallend ruim won van Excelsior Moeskroen (4-0). Volgens KV Mechelen is Moeskroen omgekocht. Eupen op zijn beurt betichtte KV Mechelen ervan spelers van Eupen voor volgend seizoen alvast contracten in het vooruitzicht te hebben gesteld.

Bekijk hier de doelpunten van Eupen tegen Excelsior Moeskroen: