Everton on Twitter

👐 | Maarten Stekelenburg in penalty saving mode 💪💪💪 Watch: https://t.co/2VsWpyRq02 https://t.co/sPXyUfQwPM

Stekelenburg stopt penalty namens Everton tegen oude club AS Monaco

VideoMaarten Stekelenburg is goed bezig in de voorbereiding op het nieuwe seizoen bij zijn club Everton. De 36-jarige keeper, die de afgelopen jaren vooral als reserve fungeerde, stond onder de lat in een oefenduel met zijn oude club AS Monaco en liet zich van zijn beste kant zien. 

Stekelenburg, die ooit een seizoen onder contract stond bij Monaco, keerde een strafschop. Twintig minuten voor rust ging Rony Lopes achter de bal staan, maar vond tot zijn afgrijzen Stekelenburg op zijn weg. Even later redde de Nederlandse doelman ook fraai bij een poging van Cesc Fàbregas.

Uiteindelijk wist Everton de oefenpot met 1-0 te winnen dankzij een goal van de Ierse rechtsback Seamus Coleman. Stekelenburg gaat zijn vierde seizoen in bij Everton. De 36-jarige keeper kende in 2010 het hoogtepunt uit zijn loopbaan toen hij met Oranje de WK-finale haalde. Sindsdien komt Stekelenburg weinig meer aan keepen toe.

De 1,97 meter lange doelman uit Haarlem kwam na zijn vertrek bij Ajax in 2011 tot 55 duels voor AS Roma, 8 duels voor AS Monaco, 21 duels voor Fulham, 25 duels voor Southampton en 26 duels voor Everton. Bij de club uit Liverpool, waar hij nog een jaar contract heeft, staat Stekelenburg nog tot medio 2020 onder contract. Hij is er reservedoelman achter Engels international Jordan Pickford. 

Everton on Twitter

📝 | Report from 🇨🇭 as we rounded off our eight-day stay in the Alps with an impressive 1-0 win over Ligue 1 outfit AS Monaco! 👏 #EFC ➡️ https://t.co/ZFTjBQzStq https://t.co/WulrnINZXv

Volledig scherm
Maarten Stekelenburg. © Getty Images