Volledig scherm
Huub Stevens. © Getty Images

Stevens helpt Stuttgart met advies

Huub Stevens behoedde VfB Stuttgart de afgelopen jaren al twee keer voor degradatie en nu heeft de Duitse club weer zijn hulp ingeroepen. 

Interim-trainer Nico Willig klopte onlangs om advies aan bij de 66-jarige Limburger. Stuttgart eindigde in de Bundesliga op de zestiende plaats en moet daarom een play-off om promotie/degradatie spelen. Vanavond is voor het eigen publiek het eerste duel met 1. FC Union Berlin, maandag volgt de return in Berlijn.

Volledig scherm
Nico Willig. © BSR Agency

Stevens was als trainer eigenlijk al met pensioen, maar hij moest dit seizoen in actie komen om Schalke 04 uit de gevarenzone te halen. De Limburger slaagde daar glansrijk in. Schalke sloot het seizoen af als nummer 14 van de Bundesliga. Toevallig speelde Stevens met zijn ploeg zaterdag de laatste wedstrijd tegen Stuttgart (0-0).

,,Huub zei na afloop tegen me: ik duim voor jullie'', vertelde Willig, de man die Stuttgart nu moet redden. ,,Hij zei ook dat we gas moeten geven en dat er ook een beetje plezier in de ploeg moet zitten. Ik neem zijn tips en ervaringen graag mee. Het kan ons alleen maar helpen.”