Zo had het nieuwe stadion in Brussel eruit moeten zien.
Volledig scherm
Zo had het nieuwe stadion in Brussel eruit moeten zien. © Belga

Streep door plannen voor nieuw stadion in Brussel

De Belgische nationale voetbalploeg blijft zijn interlands afwerken in het Koning Boudewijnstadion. De plannen voor een nieuw onderkomen zijn van de baan, maakte de Belgische voetbalbond vandaag in Tubeke bekend. 

Het Koning Boudewijnstadion wordt wel grondig gerenoveerd en krijgt als nieuwe naam de Golden Generation Arena. De capaciteit wordt teruggebracht van 50.000 plaatsen naar 40.000. 

,,Deze unieke sportgeneratie verdient een modern sportstadion. Het Koning Boudewijnstadion was de afgelopen vijftig jaar een fantastische tempel, maar het is aan vernieuwing toe. Het lagere aantal toegangsplaatsen komt de mobiliteit en leefbaarheid ten goede’', zegt Peter Bossaert, bestuursvoorzitter van de Belgische voetbalbond KBVB.

Het is de bedoeling dat naast voetbalinterlands ook wedstrijden van de Belgische hockeyteams in de Golden Generation Arena worden afgewerkt. Ook de toekomst van de atletiekwedstrijd Memorial Van Damme is met de renovatie verzekerd. De KBVB hoopt met het gerenoveerde stadion ook in aanmerking te komen voor de organisatie van een finale van een Europees toernooi in het clubvoetbal.