KV Mechelen viert feest na een doelpunt.
Volledig scherm
KV Mechelen viert feest na een doelpunt. © BELGA

Swinkels geeft Willem II goede voorbeeld: underdog KV Mechelen wint Belgische beker

Arjan Swinkels heeft woensdagmiddag het goede voorbeeld gegeven aan zijn oude club Willem II. De verdediger pakte met underdog KV Mechelen de Belgische beker ten koste van KAA Gent: 2-1.

KV Mechelen had naast Swinkels nog twee Nederlanders in de basis staan, linksback Lucas Bijker en doelman Michael Verrips. ‘Malinwa’ pakte zo de dubbel, aangezien de ploeg zich in maart al tot kampioen kroonde van de Belgische eerste divisie. 

Het vooraf favoriet geachte Gent nam na een half uur de leiding via Jean-Luc Dompé in het Koning Boudewijnstadion in Brussel, maar een paar minuten later maakte Nikola Storm gelijk. Na een uur maakte German Mera de stunt van Mechelen compleet. De club won de Belgische beker in 1987 voor het laatst.

Door het winnen van de zogenoemde Croky Cup plaatst KV Mechelen zich voor de groepsfase van de Europa League. De club verzekerde zich eerder al van een terugkeer op het hoogste niveau. Of de club volgend seizoen daadwerkelijk in de Jupiler Pro League en Europees voetbal speelt, is echter de vraag. De club is een van de belangrijkste hoofdrolspelers in een groot onderzoek van het federaal parket naar witwaspraktijken, omkoping en matchfixing in het Belgisch voetbal.

KV Mechelen kwam in aanloop naar de bekerfinale anderhalve maand niet in actie. De club verzekerde zich namelijk half maart al van het kampioenschap.