Tadic weigerde megabod uit China: ‘Ik voel me rijk van binnen’

Dusan Tadic kreeg afgelopen zomer een zeer lucratieve aanbieding om in China te gaan voetballen, maar legde die naast zich neer. Dalian Yifang wilde 42 miljoen euro betalen aan Tadic voor drie seizoenen. ,,Het was een 'crazy' bod, maar geld is niet alles. Geluk kan je niet kopen, ik voel me rijk van binnen", zegt de Servische aanvaller van Ajax in een interview met The Guardian.

,,Ik luister altijd naar mijn hart en wilde altijd voor Ajax voetballen. Na een droomjaar ga ik dit niet zomaar opgeven", legt Tadic uit. Hij kreeg in de zomer aanbiedingen vanuit China maar ook Premier League-clubs waren geïnteresseerd. ,,Ik voel me thuis bij Ajax en heb een speciale band met de club. Ik denk dat zij mij nodig hadden en ik hen. We hebben elkaar echt gevonden."

Tadic kon elders veel meer verdienen maar koos voor Ajax. Niet zonder succes. Hij won de nationale dubbel en bereikte de halve finale van de Champions League. ,,Dat hadden we nooit gedacht." Het resulteerde al snel in een contractverlenging tot 2026. Tadic hoopt in die periode zijn spelersloopbaan bij Ajax af te sluiten en zijn trainersloopbaan te beginnen in Amsterdam.

Poll

Plaatst Ajax zich voor de volgende ronde ronde van de CL?

  • Ja. Ajax wint van Valencia. (47%)
  • Ja. Ajax speelt gelijk tegen Valencia. (24%)
  • Nee. Ajax verliest van Valencia. (29%)
13675 stemmen
Volledig scherm
Dusan Tadic. © BSR Agency