Volledig scherm
© Getty Images

Tapia wint van Neres, Álvarez hard onderuit tegen Tagliafico

In de nacht van dinsdag op woensdag zijn er in Zuid-Amerika de nodige Eredivisionisten in actie gekomen. Zo won Feyenoord-middenvelder Renato Tapia van het Brazilië van Ajax-aanvaller David Neres, terwijl Argentinië uithaalde tegen Mexico.

Bij De Goddelijke Kanaries begon Ajacied Neres weer in de basis, maar daar zal hij niet met veel plezier aan terugdenken. Hij mocht in Los Angeles iets meer dan een uur blijven staan, werd toen gewisseld voor Lucas Paqueta, en zag vanaf de bank hoe Luis Abram vijf minuten voor tijd namens Peru de eindstand bepaalde: 0-1. Daarmee namen de Peruanen, met Feyenoorder Tapia negentig minuten binnen de lijnen, revanche voor de verloren finale afgelopen zomer in de strijd om de Copa América. Invaller Neymar speelde bij de Brazilianen het laatste halfuur mee.

Bij Argentinië - Mexico waren er basisplaatsen voor twee Ajacieden: linksback Nicolás Tagliafico was bij de Lionel Messi-loze Argentijnen zelfs aanvoerder, de deze zomer naar Amsterdam verhuisde Edson Álvarez speelde de hele wedstrijd op het middenveld. Ook Hirving Lozano (ex-PSV) speelde de hele wedstrijd bij Mexico.

De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 4-0 zege voor Argentinië. Aanvaller Lautaro Martínez van Internazionale maakte in het Amerikaanse San Antonio voor rust drie doelpunten, in de 17de, 22ste en 39ste minuut. Tussendoor scoorde Leandro Paredes ook nog vanaf de strafschopstip. Het was de grootste nederlaag van de Mexicanen sinds de 7-0 in 2016 tegen Chili. Ook betekende het het eerste verlies onder bondscoach Gerardo ‘Tata’ Martino, die sinds januari een ongeslagen reeks van elf duels had neergezet.