Volledig scherm
Kevin De Bruyne is geblesseerd geraakt tijdens het duel met Spurs. © Getty Images

Tegenvaller voor Manchester City: De Bruyne mist derby tegen United

Manchester City moet het woensdag tegen Manchester United doen zonder Kevin De Bruyne. De Belgische middenvelder raakte zaterdag geblesseerd in de met 1-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Tottenham Hotspur. ,,We gaan de komende dagen kijken hoe het herstel verloopt, maar morgen komt te vroeg”, zegt trainer Pep Guardiola.

De Bruyne viel tegen de Spurs in de eerste helft uit. Hij heeft weer last van problemen rondom zijn knie. De 27-jarige Belg sukkelt dit seizoen met zijn fysiek. Hij had eerder last van een hamstring en twee knieblessures. ,,Het is een spierprobleem. Omdat zijn knie niet optimaal is moeten zijn spieren dit opvangen. Daardoor heeft hij al enkele keren last gekregen van zijn kniespieren”, vertelt Guardiola in aanloop na de derby van Manchester. De Spaanse coach sluit niet uit dat hij dit seizoen geen beroep meer kan doen op De Bruyne.

  1. Legendes ManUnited en Bayern spelen replay historische CL-finale
    Fotoserie

    Legendes ManUnited en Bayern spelen replay histori­sche CL-finale

    Twintig jaar na één van de meest krankzinnige ontknopingen in een Champions League-finale stonden de clubs van toen, Bayern München en Manchester United, opnieuw tegenover elkaar in een benefietduel. Onder anderen Jaap Stam, David Beckham, Peter Schmeichel en Ole Gunnar Solskjaer maakten hun opwachting bij de ‘legends’ van United. Roy Makaay, Lothar Matthäus, Stefan Effenberg, Giovanne Elber deden mee bij Bayern.