Volledig scherm
Arjan Swinkels © BELGA

Toch geen Europees voetbal voor Arjan Swinkels met KV Mechelen: ‘Heel zuur’

Het KV Mechelen van Willem II-icoon Arjan Swinkels mag komend seizoen toch niet uitkomen in Europees verband. Ook wordt de ploeg een jaar geweerd uit de Belgische beker. Dat heeft het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) woensdag beslist.

KV Mechelen was een van de clubs die in opspraak kwam in het onderzoek naar fraude en matchfixing in het Belgisch voetbal. Opvallend genoeg ging de UEFA er gisteren nog vanuit dat Mechelen gewoon in de groepsfase van de Europa League zou starten. De Europese voetbalunie had al wel gezegd dat het oordeel van het BAS het besluit ongedaan zou kunnen maken. En dat gebeurde ook, bestuurders van de club zijn schuldig bevonden aan competitievervalsing. 

Tot onvrede van Swinkels. ,,Als het hierbij blijft, dan gaat hierdoor mijn laatste kans om Europees voetbal te spelen in rook op. De spelersgroep die vorig seizoen kampioen is geworden in 1B en de beker gewonnen heeft, wordt nu gestraft voor iets dat voor onze tijd bij de club zou zijn gebeurd. Heel zuur.”

Mechelen mag komend seizoen wel uitkomen in de Jupiler Pro League, het hoogste niveau van België. Swinkels verlengde zijn aflopende contract in Mechelen deze zomer met een jaar.