Volledig scherm
Karel Jarolim © REUTERS

Tsjechische bondscoach stapt op na afgang tegen Rusland

Karel Jarolim is niet langer de bondscoach van Tsjechië. De 62-jarige coach diende vandaag zijn ontslag in. Dat besluit volgde na twee pijnlijke nederlagen.

Donderdag verloren de Tsjechen het eerste groepsduel in de Nations League. In eigen huis was Oekraïne met 2-1 te sterk. Een bittere pil, maar de gifbeker bleek nog niet leeg. Maandagavond werd de ploeg van Jarolim in het oefenduel met Rusland met liefst 1-5 afgedroogd.

Die zeperd deed de oefenmeester besluiten op te stappen. ,,Het team heeft een nieuwe impuls nodig", meent hij.  Volgens Martin Malik, voorzitter van de Tsjechische voetbalbond, was 'de situatie niet langer houdbaar'.

Jarolim stond twee jaar aan het roer van Tsjechische ploeg. Jaroslav Silhavy, oud-trainer van Slavia Praag, is in beeld om Jarolim op te volgen.

Volledig scherm
De beoogde nieuwe bondscoach van Tsjechië: Jaroslav Silhavy Foto: Sander Chamid © Foto: SCS/Sander Chamid
  1. ‘Dembélé moet beseffen dat het een voorrecht is om voor Barça te spelen’

    ‘Dembélé moet beseffen dat het een voorrecht is om voor Barça te spelen’

    Ousmane Dembélé heeft wat moeite met de teamdiscipline bij FC Barcelona, maar de Franse nieuwkomer heeft geen slechte relatie met zijn teamgenoten. Dat zegt Luis Suárez, de Uruguayaanse spits van de Catalaanse topclub. ,,Hij moet zich wel wat verantwoordelijker opstellen en een voorbeeld nemen aan zijn ervaren ploeggenoten. Ousmane moet beseffen dat het een voorrecht is om voor Barcelona te voetballen.’'