Volledig scherm
De omstreden Russische shirts. © AFP

‘Tweede flater: Adidas ook bij Russische shirts in de fout’

De Russische voetballers zullen zaterdag in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen België nog in de oude shirts aantreden. Dit omdat het sportkledingmerk Adidas wéér in de fout is gegaan.

De nieuwe tricots van Adidas zijn volgens Russische media afgekeurd, omdat op de mouwen de vlag in de kleurenreeks van Servië (rood-blauw-wit) zichtbaar was, terwijl de Russische kleurvolgorde wit-blauw-rood is. De Russische internationals die niet onder contract staan van Adidas zouden hebben geweigerd om in het nieuwe tenue te spelen. Daarom zijn de oude shirts weer van stal gehaald.

Afgelopen maandag werd al bekend dat Adidas in de fout was gegaan met de nieuwe outfit van enkele Duitse internationals. In de onlineshop van de kledingfabrikant waren op de shirts van Jonas Hector van 1. FC Köln en Luca Waldschmidt van SC Freiburg de namen niet goed geschreven, meldde de Duitse krant Bild met de bijbehorende foto’s. In plaats van Hector stond er Hecktor en Waldschmidt was geschreven als Waltschmidt.

 1. Jij bepaalt: wordt het Ziyech of gewoon Messi?
  Wereldelftal

  Jij bepaalt: wordt het Ziyech of gewoon Messi?

  Het voetbaljaar leverde weer zo veel moois op. Het swingende Liverpool, dat de Champions League veroverde. Ajax, dat maar net een finaleplaats misliep. Oranje, dat bijna de eerste Nations League won. Op deze site vragen wij je hulp bij het samenstellen van een wereldelftal over 2019. Welke elf spelers zou jij opstellen? En welke trainer moet deze ploeg leiden? Stemmen kan vanaf nu tot en met 31 december. De uitslag verschijnt vervolgens online.
 2. De nominaties voor het wereldelftal van het jaar 2019

  De nominaties voor het wereldelf­tal van het jaar 2019

  Het voetbaljaar leverde weer zo veel moois op. Het swingende Liverpool, dat de Champions League veroverde. Ajax, dat maar net een finaleplaats misliep. Oranje, dat bijna de eerste Nations League won. Op deze site vragen wij uw hulp bij het samenstellen van een wereldelftal over 2019. Welke elf spelers zou u opstellen? En welke trainer moet deze ploeg leiden? Stemmen kan vanaf nu tot en met 31 december. De uitslag verschijnt vervolgens online en op 2 januari ook in deze krant. Stem via deze link! Bekijk hieronder de nominaties