Barclays FA Women's Super League on Twitter

Cheeky chip 👌 Cheeky finish 🤩 @VivianneMiedema at her best once again https://t.co/PVVPiWPFHg

Van de Donk en Miedema houden Arsenal aan kop

VideoArsenal blijft koploper in de FA Women's Super League. De titelverdediger in de Engelse vrouwencompetitie won vanmiddag met 0-3 in de uitwedstrijd bij Reading. Vivianne Miedema (2x) en Kim Little maakten de goals. 

Arsenal gaat aan kop met 24 punten na negen wedstrijden. De ploeg van de Australische coach Joe Montemurro verloor half oktober met 2-1 bij Chelsea, maar won de overige acht competitieduels en won ook de zeven andere wedstrijden in de overige competities overtuigend. Eerder op de dag won Chelsea met 2-1 van Manchester City. Chelsea heeft nu twee punten achterstand op Arsenal, City drie. 

Miedema, die vorige week goed was voor liefst zes goals en vier assists in de 11-1 zege op Bristol City, opende vandaag opnieuw de score namens Arsenal. Na een goede pass van Daniëlle van de Donk maakte Miedema in de 27ste minuut met een koel stiftje de 0-1. Arsenal-captain Kim Little maakte er tien minuten later na een mooie combinatie met een volley 0-2 van. Daar leek het lange tijd bij te blijven, maar in de blessuretijd viel de 0-3 nog. Na een dieptepass van Van de Donk bleef Miedema opnieuw heel rustig voor de goal en met een fraaie boogbal over de keeper van Reading zorgde ze voor de eindstand.

Miedema staat nu op 24 goals in 14 wedstrijden in alle competities voor Arsenal. Vorig seizoen kwam de 23-jarige spits uit Hoogeveen uit op 31 doelpunten in 28 duels namens haar club. 

Arsenal speelt volgende week zondag de uitwedstrijd bij Everton, dat vanmiddag met 3-1 verloor in de uitwedstrijd bij Manchester United. Jackie Groenen en Inessa Kaagman deden de hele wedstrijd mee, Kika van Es ontbrak met een blessure. United staat nu vierde, Everton vijfde. 

Bekijk hier de fraaie 0-2 van Arsenal-captain Kim Little

Barclays FA Women's Super League on Twitter

Now that is what you call a team goal! 😍 Wow! @ArsenalWFC https://t.co/RUBOouG6G5

Bekijk hier de 0-3 van Vivianne Miedema

Barclays FA Women's Super League on Twitter

That pass from @DanielleDonk 🤤 That finish from @VivianneMiedema 🔥 What a way to top it off, @ArsenalWFC 😍 https://t.co/sAaYLX3BIn

Volledig scherm
Vivianne Miedema in actie namens Arsenal. © Getty Images