Volledig scherm
Rafael van der Vaart wordt analist bij Ziggo Sport. © ANP

Van der Vaart gaat Engels en Spaans voetbal analyseren bij Ziggo Sport

Rafael van der Vaart wordt analist bij Ziggo Sport. Een woordvoerder van de zender bevestigt de komst van de oud-profvoetballer. De 36-jarige Van der Vaart blijft daarnaast ook als voetbaldeskundige aan de NOS verbonden.

,,Rafael van der Vaart wordt voor Ziggo Sport analist voor de Spaanse en Engelse wedstrijden”, licht de woordvoerder van Ziggo Sport toe, waarmee hij berichtgeving van 6 Inside bevestigt. ,,Het zijn twee terreinen waar hij kijk op heeft.” Van der Vaart speelde 73 wedstrijden voor Real Madrid en 77 duels voor Tottenham Hotspur, waarna de 109-voudig international van Oranje in 2012 weer terugkeerde naar HSV.

  1. Legendes ManUnited en Bayern spelen replay historische CL-finale
    Fotoserie

    Legendes ManUnited en Bayern spelen replay histori­sche CL-finale

    Twintig jaar na één van de meest krankzinnige ontknopingen in een Champions League-finale stonden de clubs van toen, Bayern München en Manchester United, opnieuw tegenover elkaar in een benefietduel. Onder anderen Jaap Stam, David Beckham, Peter Schmeichel en Ole Gunnar Solskjaer maakten hun opwachting bij de ‘legends’ van United. Roy Makaay, Lothar Matthäus, Stefan Effenberg, Giovanne Elber deden mee bij Bayern.