Volledig scherm
Gregory van der Wiel in actie namens Toronto FC. © Getty Images

Van der Wiel stapt op bij Toronto FC

Gregory van der Wiel vertrekt al na één jaar weer bij Toronto FC. De 30-jarige rechtsback kreeg in de voorbereiding op het nieuwe seizoen te horen dat coach Greg Vanney hem, ondanks een doorlopend contract, niet nodig heeft. Als kampioen van de Major League Soccer kende Toronto FC afgelopen jaar een teleurstellend seizoen.

De ploeg uit Canada wist zich niet eens te plaatsen voor de play-offs. Van der Wiel deed in 27 van de 34 competitieduels mee, waarvan 25 keer als basisspeler. Hij haalde met Toronto wel de finale van de Concacaf Champions League, maar daarin bleek Chivas Guadalajara uit Mexico te sterk. Het contract van de 46-voudig international, die met het Nederlands elftal als basisspeler de finale van het WK 2010 bereikte, liep door tot eind 2019. Van der Wiel gaat nu echter op zoek naar een nieuwe werkgever.

,,Beste Toronto, ik noemde je mijn thuis en was blij dat ik eindelijk een plek had gevonden dat zo voelde’', schrijft de oud-speler van Ajax, Paris Saint-Germain, Fenerbahçe en Cagliari op Instagram. ,,Het was een jaar met ‘ups en downs’, maar ik vond wel mijn plezier terug en keek uit naar de start van het nieuwe seizoen. Ik was klaar om alles te geven, maar helaas gaat jaar twee er niet van komen vanwege verschillen met de technische staf. Ik wil winnen, ten koste van alles, maar die mentaliteit was blijkbaar iets teveel voor ze. Ze hebben me niet nodig dit seizoen. Ik ga mijn teamgenoten en de fans missen.’’