Volledig scherm
In Nederland en Duitsland (foto) is dit al vertrouwd beeld. In Engeland vanaf volgend seizoen ook © REUTERS

VAR volgend seizoen ook in Premier League

De clubs in de Premier League hebben afgesproken met ingang van seizoen 2019-2020 de videoscheidsrechter (VAR) in te voeren. De Premier League dient nu formeel een verzoek in bij de internationale spelregelcommissie IFAB en de FIFA om de VAR te mogen gaan gebruiken.

Tijdens een vergadering van de clubs werden de bevindingen besproken van de proeven met de VAR en de inzet van de videoscheidsrechter in de FA Cup, de League Cup en de buitenlandse competities. Er is afgesproken dat de ‘offline’ proeven met de VAR de rest van het seizoen worden voortgezet.

  1. Sané en Duitsland halen opgelucht adem: schade aan enkel valt mee
    Schandalige overtreding

    Sané en Duitsland halen opgelucht adem: schade aan enkel valt mee

    Een schandalige trap op de enkel van aanvaller Leroy Sané deed bondscoach Joachim Löw van Duitsland in de extra tijd van het duel met Servië (1-1) even flink schrikken. Dader Milan Pavkov kreeg voor zijn grove charge de rode kaart en de Duitse spits van Manchester City keerde niet meer terug binnen de lijnen. Tot grote opluchting van onder anderen Löw bleek Sané echter geen fysieke schade te hebben opgelopen. ,,We mogen van geluk spreken’', verzuchtte Löw.