Lorenzo Sanz.
Volledig scherm
Lorenzo Sanz.

Voormalig Real-voorzitter Sanz (76) overleden aan coronavirus

Lorenzo Sanz (76), tussen 1995 en 2000 voorzitter van Real Madrid, is overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Hij lag al enkele dagen in kritieke toestand in het ziekenhuis. 

Zijn zoon Lorenzo Junior meldde eerder vandaag al dat de toestand van zijn vader de voorbije dagen niet verbeterde. ,,Hij knokt als de kampioen die hij is, maar na twee dagen met steeds minder krachten.” Lorenzo maakte zaterdagavond bekend dat het virus zijn vader fataal is geworden. ,,Dit einde heeft hij niet verdiend... Eén van de meest goede, dappere en hardwerkende mensen die ik heb gekend is heengegaan. Zijn familie en Real Madrid waren zijn passie. Mijn moeder, broers en ik hebben genoten van elk moment met hem. Rust in vrede.”

Met Sanz aan het roer won Real tweemaal de Champions League (1998 en 2000), het WK voor clubs (1998) en de landstitel (1997). Hij haalde onder andere Roberto Carlos, Clarence Seedorf, Davor Suker en Predrag Mijatovic naar de club en werkte ook met Guus Hiddink. In de jaren 80 was Sanz vicevoorzitter onder de legendarische Ramon Mendoza.

Sanz sprak eerder over ‘de mooiste dag van zijn leven’: de winst in de Champions League in 1998. Bekijk hieronder de beelden.

Lorenzo Sanz in 1999.
Volledig scherm
Lorenzo Sanz in 1999. © afp
Lorenzo Sanz (l) en Michel Salgado met de Champions League in 2000.
Volledig scherm
Lorenzo Sanz (l) en Michel Salgado met de Champions League in 2000. © Action Images