Jay on Twitter

Yeah. Stuff like this does the trick.

Voormalig Willem II-spits Armenteros imiteert wereldgoal van Bergkamp

VideoSamuel Armenteros, tegenwoordig uitkomend voor het Amerikaanse Portland Timbers, heeft een absolute wereldgoal gemaakt voor zijn club.

De Zweedse aanvaller, in het seizoen 2014-2015 namens Willem II goed voor 11 treffer in 29 duels,  maakte vandaag een doelpunt dat veel deed denken aan de  mooiste Premier League-goal aller tijden van Dennis Bergkamp. Het kunststukje van Bergkamp tegen Newcastle United uit 2002 is  de favoriet van het Engelse publiek.

Met een schitterende voetbeweging verschalkte Bergkamp zijn opponent, waarna hij de bal koeltjes langs doelman Shay Given schoof. De verdediging van Newcastle United en het publiek op St. James' Park kon slechts ademloos en vol bewondering toekijken.

Armenteros deed in een duel met Colorado Rapids nagenoeg hetzelfde. De voetballer met een Zweedse moeder en een Cubaanse vader opende met deze beauty de score in het eerste helft  Mede door nog goal van Armenteros won zijn ploeg met 2-3 van Colorado Rapids. Door de zege steeg Portland naar de derde plek in de Western Conference.

Volledig scherm
Samuel Armenteros viert zijn goal. © AP
Volledig scherm
Een ploeggenoot van Samuel Armenteros feliciteert hem met zijn goal. © AP
Volledig scherm
Samuel Armenteros in zijn tijd bij Willem II. © Pro shots