Volledig scherm
Gareth Bale in actie tegen Azerbeidzjan. © REUTERS

Wales rekent op Bale en Ramsey in cruciaal kwalificatieduel

Bondscoach Ryan Giggs en heel Wales rekenen dinsdagavond op Gareth Bale en Aaron Ramsey in het beslissende EK-kwalificatieduel met Hongarije.

,,Gareth en Aaron zijn klaar om te starten", zei bondscoach Giggs op een persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen Hongarije. ,,De jongens die minuten nodig hebben, hebben die ook gekregen. Het is een soort balanceeroefening. Spelers die niet de negentig minuten vol kunnen maken, hebben invloed op de selectie.”

Bale en Ramsey vallen onder die noemer. In het duel met Azerbeidzjan (2-0 winst) speelde de aanvaller van Real Madrid een uur, de middenvelder van Juventus verving hem. Door de zege in Bakoe heeft Wales plaatsing voor het EK van volgend jaar volledig in eigen hand. Dan moet Hongarije worden verslagen in Cardiff.

,,Ik denk dat we voordeel kunnen halen uit onze ervaring", stelde Bale. ,,We zitten in een bepaalde euforische stemming, net als op het moment dat we ons kwalificeerden voor ons eerste EK ooit. Dit willen we nog eens meemaken.” Bij Euro 2016 reikte Wales tot de halve finales. De bondscoach was kraakhelder: ,,We moeten de klus klaren.”

Volledig scherm
Ryan Giggs © Action Images via Reuters